برگزاری کارگاه آموزشی تذهیب و نگارگری توسط هنرمندان ایرانی
برگزاری کارگاه آموزشی تذهیب و نگارگری توسط هنرمندان ایرانی در سالن همایشهای آکادمی هنری ترکمنستان
برگزاری کارگاه آموزشی تذهیب و نگارگری توسط هنرمندان ایرانی با سخنرانی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان و مقامات فرهنگی ترکمنستان در سالن همایشهای آکادمی هنری ترکمنستان، پایان یافت.
کارگاه آموزشی تذهیب و نگارگری که از روز سه شنبه 15 آبان با حضور دو استاد نگارگری از کشورمان در آکادمی هنری ترکمنستان در شهر عشق آباد آغاز شده بود دوشنبه 21 آبان پایان یافت. در این مراسم که با حضور «نوریاقدی قوچ بایوویچ» معاون آکادمی هنری، استادان و دانشجویان، «نجمه السادات حسینیان» و «سیده سحر هاشمی» دو بانوی هنرمند ایرانی و دیپلمات های ایرانی در سالن همایش های آکادمی هنری ترکمنستان برگزار شد، معاون آکادمی هنری ترکمنستان ضمن تشکر از رایزن فرهنگی برای برگزاری کارگاه آموزشی تذهیب و مینیاتور به نتیجه کارگاه دو استاد نگارگر ایرانی و آثار خلق شده توسط دانشجویان آکادمی اشاره کرد و از آن به عنوان تجربه بسیار خوبی نام برد.
نوریاقدی قوچ بایوویچ ضمن تاکید بر همکارهای متعدد رایزنی فرهنگی با آکادمی هنری ترکمنستان گفت: «آکادمی هنری ترکمنستان با کشورهای مختلفی، همکاری نزدیکی دارد ولی همکاری با رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برای ما افتخاری است.»
سپس رسولی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان گفت: «مایه بسی خرسندی است که در سال جاری کارگاه آموزشی تذهیب و مینیاتور توسط هنرمندان ایرانی در آکادمی هنری ترکمنستان در شهر عشق آباد برگزار میشود. هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی با توجه به مشترکات فرهنگی دو کشور، ارتقای مهارتها، افزایش دانش و به اشتراک گذاری تجارب میباشد.»
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به نقش هنر در نزدیکی ملت ها اظهار داشت: «هنر نمونه بارز نزدیک شدن ملت ها به یکدیگر است. رشتهای که مرزها را درنوردیده و در قالب یک تابلوی تذهیب، مینیاتور و... در رویدادهای فرهنگی - هنری و در عرصه جهانی به خوبی توانسته است نشانگرِ نزدیکی، همبستگی و دوستی ملت ها با یکدیگر باشد. بنابر این، از رشتههای هنری به عنوان یک عنصر قابل ادراک و موفق هم از جهت زیبایی شناختی و هم از بُعدِ زبان، فرهنگ و ادبیات غنی کشورها و بویژه از حیث تعالیم و آموزههای فرهنگی و محتوایی میتوان نام برد که نقش مؤثری در تقویت روابط کشورها در عرصه بین الملل ایفا میکند.»
رسولی در پایان با اشاره به نقش کارگاههای آموزشی در انتقال فرهنگها گفت: «برگزاری کارگاههای آموزشی، نقش مؤثری در انتقال فرهنگها دارد و افزایش مهارتها را موجب میشود. امیدوارم با برگزاری چنین کارگاههای آموزشی، هنرمندان دو کشور بتوانند در معرفی و انتقال فرهنگ و هنر یکدیگر نقشی بیش از پیش ایفا نمایند.»
خانمها نجمه السادات حسینیان و سیده سحر هاشمی اساتید تذهیب و نگارگریاعزامی از کشورمان ضمن ابراز خشنودی از سفر به ترکمنستان گفتند:«بین جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان، مشترکات فرهنگی و تاریخی بسیاری وجود دارد که میتواند به توسعه روابط دو کشور کمک نماید. ما طی بازدیدهایی که از آثار خلق شده توسط هنرمندان ترکمنستانی داشتیم بیش از پیش به وجود این مشترکات پی بردیم. بسیار خرسندیم که این همه علاقهمندان یادگیری هنر تذهیب و نگارگری در آکادمی هنری ترکمنستان وجود دارد. امیدواریم که در این مدت کوتاه توانسته باشیم کمی از دریای این دو هنر برجسته ایرانی را به شما اساتید و دانشجویان گرامی عرضه کنیم.»